Verslag midwinterfeest 2017

Donderdag  21 december  verzamelden we ons, met warme wijn en hartige en zoete  lekkernijen, in onze sfeervol ingerichte blokhut, om te gedenken dat het licht na vandaag weer onze kant op komt. We genoten van de warme sfeer, het lekkere eten en drinken, van de verhalen, gedichten en muziek.  Dit jaar waren onze gedachten meer dan andere jaren bij alle mensen, die ons zo lief waren en die we hebben moeten laten gaan.
Als teken dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen, oude dingen achter je mag laten, schreven we onze wensen of gedachten op papier, dat we daarna met een gezamenlijk ritueel in het vuur gooiden als letterlijk symbool, waarbij we elkaar vasthielden, dat mag inhouden dat we er voor elkaar zullen zijn en dat we elkaar zo mogelijk zullen steunen.
Dat ieder wel zijn eigen weg moet gaan, kwam uit in een afzonderlijke wandeling door het prachtige lichtlabyrinth., dat deze avond nog nog niet in volle glorie was te zien, maar de volgende dag voor iedereen opengesteld werd. Een zeer geslaagd feest waarvan de herinnering nog lang na blijft gloeien.

Veel mensen hebben in alle stilte, de volgende avond het lichtlabyrinth gelopen.
Het lichtlabyrinth als symbool van het leven, waarin je niet weet hoe de weg loopt, maar je mag er zeker van zijn dat het goed komt,  als je het licht maar blijft volgen.


<<